Kulinarna przygoda

MUZEUM WÓDKI to część DOMU WÓDKI, którego misją jest propagowanie najlepszych tradycji kulinarnych i gorzelniczych naszego kraju oraz nadanie polskiej kuchni i wódce należnej rangi, na tle innych narodowych kultur alkoholowych i gastronomicznych.
 

Koncept DOM WÓDKI w 2016 roku został uznany przez dziennikarzy BBC za jeden z symboli pozytywnych przemian Warszawy po upadku komunizmu oraz współczesnego, światowego wizerunku stolicy Polski.
 

RESTAURACJA ELIXIR
 

ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem jest prawdziwą kulinarną przygodą, która pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
 

W restauracji Elixir można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych, które pozwalają na unikalne wrażenia smakowe. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i miksologów z naszego baru VODKA ATELIER.
 

THE ROOTS BAR & MORE
 

To nie tylko wyjątkowy koktajlbar w sercu Warszawy - to historia ponad 200 lat światowego barmaństwa opowiedziana przez mistrzów barmańskich i ukazana przez pryzmat koktajli inspirowanych klimatem i smakami kultowych barów Londynu, Sydney i Nowego Jorku, zmiksowanymi z polskim temperamentem, kreatywnością i regionalizmami.
 

Każdy zwiedzający MUZEUM WÓDKI otrzymuje, w ramach zakupionego biletu wstępu, 25% zniżkę na lunch w Restauracji ELIXIR oraz wybrany koktajl w THE ROOTS BAR & MORE.