Food and Vodka Expierience

MUZEUM WÓDKI to część DOMU WÓDKI, którego misją jest propagowanie najlepszych tradycji kulinarnych i gorzelniczych naszego kraju oraz nadanie polskiej kuchni i wódce należnej rangi, na tle innych narodowych kultur alkoholowych i gastronomicznych.

Koncept DOM WÓDKI w 2016 roku został uznany przez dziennikarzy BBC za jeden z symboli pozytywnych przemian Warszawy po upadku komunizmu oraz współczesnego, światowego wizerunku stolicy Polski.

RESTAURACJA ELIXIR

ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.

W restauracji Elixir można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.

THE ROOTS BAR & MORE

To nie tylko wyjątkowy bar w sercu Warszawy - to historia ponad 200 lat światowego barmaństwa opowiedziana ustami i dłońmi mistrzów barmańskich, ukazana przez pryzmat koktajli inspirowanych klimatem i smakami kultowych barów Londynu, Sydney i Nowego Jorku, zmiksowanymi z polskim temperamentem, kreatywnością i regionalizmami.

Każdy zwiedzający MUZEUM WÓDKI otrzymuje, w ramach zakupionego biletu wstępu, 25% zniżkę na lunch w Restauracji ELIXIR (od poniedziałku do piątku od 12 do 16) oraz zniżkę w takiej samej wielkości na wybrany koktajl w THE ROOTS BAR & MORE.